Etiketter

måndag 5 november 2012

Robin Hood - sammanfattning


Kittelflickaren vaknade, han var helt förbluffad. Han frågade var skurken Robin var, som svar sa de att de inte visste och att han fick betala för ölet. Han hade inga pengar så han fick betala med hans rock och säck. Och så gick han iväg mumlande. 

På vägen stötte han på Robin, de stod och stirrade på varandra. Sen började de slåss med deras stavar. De slogs tills Robin blåste i sitt horn, då kom hans män. De ville att han skulle följa med de laglösa, det tog lite tid men till slut övertalade de honom med deras gåvor. 

Sheriffen fick höra att kittelflickaren misslyckades, han blev förbannad. Han red till London med sina män för att berätta om de laglöse som härjade ute i skogen. Kungen sa bara att han fick hålla reda på lagarna själv och ta ansvar för att fånga Robin och hans män. Så han fick rida tillbaks igen, men på vägen fick han en idé, han kunde fånga Robin genom att ordna en bågskytte tävling i Nottingham, priset skulle vara en gyllene pil helt gjord av rent guld. 

Tävlingen var igång, men Robin syntes inte. Tävlingen gick och det var till slut bara tio män kvar som tävlade, men Robin syntes fortfarande inte. I slutet var det bara tre män kvar, en som hette Gilbert en som hette Adam Dell och en annan som ingen visste vad han hette eller vem han var, han hade en lapp för ögat och röda trasor på sig. Främlingen var väldigt bra på att skjuta, han vann t.o.m. Så han fick sitt pris och gick sin väg. 

Det visade sig att främlingen i trasorna och lappen för ögat var Robin Hood, nu satt han i Sherwoodskogen med sina kamrater och skrattade. Efter att de hade kalasat färdigt sa Robin till Lille John att Sheriffen måste få veta att det var han som var främlingen, eftersom han sa ’Du skjuter bättre än den där banditen Robin Hood’. Han ville ju visa att han inte var en liten feg lus, utan en man som är modig och bra med pil och båge. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar