Etiketter

tisdag 27 november 2012

Robin Hood - sammanfattning


Tiden gick, ett år susade förbi. Robin och hans män gömde sig i skogen, samtidigt som sheriffen gömde sig i sitt slott. Robin kunde stå ut mer, så en dag gav han ut sig på ett äventyr. Han vandrade tills han stötte på en slaktare med en vagn. Han köpte vagnen och alla varorna i, han ville vara en slaktare för dagen. Så han traskade rakt mot Nottinghams marknad. 

Priserna var jätte bra, Robin sålde allt han hade blixtsnabbt. Han blev t.o.m bjuden till en fest där slaktarskrået och sheriffen skulle äta middag. Han kunde inte stå emot det, så han följde med. Robin fick sitta vid sheriffen, konstigt nog kunde sheriffen inte märka att det var Robin Hood i slaktar dräkten. Maten var god, sheriffen och Robin pratade och skrattade mycket. Men han råkade lite illa ut till sist, han bestämde sig för att sälja sin hornboskap till sheriffen för 300 pund. 

De var på väg till de laglösa männens hornboskap. Sheriffen var livrädd. Robin kallade på sina bönder med sitt horn, som gjorde sheriffen mera orolig. Men när de kom till Robin gömställe började de kalasa med Robin och hans män, som gjorde att han fick tillbaka sitt mod. Det var också kunglig underhållning. Men det slutade inte så lyckligt för sheriffen, Robin ville ha sina 300 pund. Han tog till sig pengarna med hot. Sheriffen var nu ännu räddare för Robin än förut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar