Etiketter

torsdag 11 oktober 2012

Robin Hood - sammanfattning



Boken handlar om en ung man som heter Robin Hood. Han är klädd i ”lincolngröna” kläder, som man kallar det i boken. Han är en jätte bra bågskytt, som många vet eftersom boken är väldigt känd.
      En dag skulle Robin Hood åka på sin häst till Nottingham för att tävla i en bågskyttetävling.  Han åkte genom den fina gröna skogen full med blommor och kvittrande fåglar. På vägen stötte han på några skogvaktare som retade upp honom lite, så det slutade med att Robin sköt en av skogsvakterna och en av kungens hjortar. 
Efter den olyckshändelsen stannade han i skogen i ett år, han visste ju inte vad han skulle ta sig till. 
      I Nottingham hade man bestämt att om man tog fast honom fick man 200 pund som belöning. Sheriffen i Nottingham började leta efter honom genast inte bara för pengarna men också för att skogvaktaren var hans släkting. 
      Robin klarade sig bra i skogen, det var många bönder som frågade honom att bli deras anförare. Han bestämde bra regler och alla var nöjda och glada. 
      Efter några veckor ville han åka ut på äventyr, han sa till männen att om han blåser i sitt jägarhorn tre gånger kommer det betyda att han behöver hjälp. Och så gick han iväg.
      Han såg inget äventyr på vägen men till slut stötte han på ett vattendrag med en bro över det. På andra sidan bron var det en främling. Robin och han började bråka om vem som skulle gå över bron först, de slogs med deras stavar länge, tills främlingen fick ner Robin i vattnet. Båda skrattade och de blev vänner. Robin frågade om han ville komma med i hans förbund, men främlingen sa att han kommer inte komma om de är usla bågskyttar. Så Robin frågade honom om han kan bevisa att han är en bra bågskytt, han accepterade utmaningen.
Självklart så träffade han barkbiten som de satt upp på ett träd, men Robin gjorde det ännu bättre. Främlingen kom med i Robins förbund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar