Etiketter

tisdag 4 december 2012

Robin Hood - sammanfattning





Våren gick och det var dags för stormarknad i Nottingham. Sheriffen ordnade några lekar och tävlingar, men han ville hålla de laglösa borta med hjälp av dåliga pris som t.e.x feta ungtjurar, det kunde inte locka dem. Men det stoppade inte Lille John, han övertalade Robin med sin förklädnad och begav sig mot Nottingham. 

Många kollade förvånat på John, alla såg ut som små myror vid honom. Med hans dräkt såg han ännu mäktigare ut. Han hade det kul på marknaden, men han blev utmanad av Eric från Lincoln i en påkkamp, ingen annan ville kämpa mot honom, då fick John chansen att imponera. De slogs länge och det var ganska jämlikt, men John var skickligare än Eric. Han vann och folket hojtade till. Därefter var John en känd påkkämpe i Nottingham. 

John’s dag slutade med en bågskytte tävling. Alla var väldigt bra med pil och båge, men John var ännu bättre. Han vann den här tävlingen också, som gjorde honom ännu mer känd. Efter tävlingen erbjöd sheriffen honom god mat, fräscha nya kläder och ett jobb som tjänare för honom med väldigt bra lön. Han kunde inte stå emot detta, så han tog emot erbjudandet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar